La Gestione

 1. Photo
 2. Photo
 3. Photo
 4. Photo
 5. Photo
 6. Photo
 7. Photo
 8. Photo
 9. Photo
 10. Photo
 11. Photo

Wijnreis Umbrië

3-daagse Wijn reis Umbrië    "Het groene hart van Italië"

 Algemene info Umbrië

Een adembenemend landschap met verrassende groene, zacht glooiende heuvels,afgewisseld met majestueuze bergtoppen, waar in de winter niet zelden de sneeuw ontbreekt.?Rotswanden en plateaus, rivieren, meren, bronnen en watervallen. Umbrië wordt niet voor niets ’Het Groene Hart van Italië’ genoemd. De veelal middeleeuwse,slaperige dorpen en steden liggen verscholen tussen de hellingen of steken hoog uit boven het omliggende landschap en vormen vaak één geheel met de omgeving. Een vriendelijke bevolking in een regio met veel gezichten, alle verschillend en van authentiek lokale afkomst. Een grote variëteit aan producten, culinaire specialiteiten, activiteiten, kunst, cultuur en architectuur maken het mogelijk om hier van het echte Italië te kunnen genieten. Umbrië, heeft een zacht mediterraan klimaat zodat de zomers droog en zonnig zijn, hoewel de winters behoorlijk koud en nat kunnen zijn, zeker op grotere hoogte zoals in de Apennijnen. Umbrië grenst in het westen aan Toscane (Lago Trasimeno ) in het oosten aan Le Marche en de Apennijnen en in het zuiden aan Lazio.

 Tuoro sul Trasimeno:

U verblijft in Tuoro sul Trasimeno, dit kleine stadje telt slechts 4000 inwoners.  Op het grondgebied van dit stadje vond in het jaar -217 de historische veldslag plaats tussen Hannibal en de Romeinse legers.  De veldslag eindigde met een bloedige nederlaag voor de Romeinse legioenen.  Het gehucht Sanguineto verwijst naar het bloed dat toen vloeide (Latijn, sanguis=bloed).  Je kan er een archeologische wandeling maken door heel het slagveld.   Enkele van de crematoria (ustina) kunnen bezocht worden. Er is tevens een klein museum dat aan de slag is gewijd.

Tuoro sul Trasimeno behoorde tot de pauselijke staten, die er een douanekantoor inrichtten.  Deze plek heet nog altijd La Dogana.  Tuoro ligt inderdaad op de grens tussen Umbrië en Toscane.  Vanuit Tuoro kan je dus uitstapjes maken naar de historische steden van Umbrië en Toscane. Cortona ligt op 20 km.

Het programma:

Dag 1:  
                                                                                                                                                                                                              
reis Nederland – Italië.                                                                                                                 Ontvangst met welkomstdrankje in Agriturismo “La Casa Colonica” van de famile Mezzetti in Tuoro sul Trasimeno. 

Tijd om u te installeren in één van de appartementen van het complex. ‘s Avonds dineren in “I Capricci di
Merion” in Tuoro sul Trasimeno                                                                                                              

Dag 2: 
  
                                                                                                                                                Na het ontbijt, brengen we een bezoek aan de Cantina en Frantoia van de familie Mezzetti, zij hebben  wijn- en olijfgaarden in Umbrië  en Toscane.  Na dit bezoek gaan we weer naar  Agriturismo La Casa Colonica , hier volgt een proeverij van hun wijnen vergezeld van een lichte lunch. De rest van de middag kunt u benutten om de omgeving van Lago Trasimeno te verkennen. ’s Avonds gaan we pizza (of iets anders) eten bij Ristorante Pizzeria  ‘Il Vecchio Mulino’ in Tuoro sul Trasimeno.

Dag 3:

Na het ontbijt gaat u met een unieke ervaring huiswaarts.                                                                      Prijs:    € 375,00 p.p. exclusief BTW
 
Prijs is inclusief:

 • 2 overnachtingen o.b.v. overnachtingen in het appartementencomplex La Casa Colonica, in een 2-3 - 4 persoonsappartement
 •  2 maal ontbijt
 • welkomstdiner in I Capricci di Merion, met bijpassende wijnen
 • bezoek Cantina en Frantoia Mezzetti, met proeverij en lunch
 • pizza (of andere maaltijd ) Il Vecchio Mulino, inclusief wijn
 • Nederlandse begeleiding van La Gestione

Exclusief:

 • reis Nederland- Italië v.v. 
 • vervoer luchthaven –hotel v.v. en vervoer ter plaatse
 • exclusief niet genoemde consumpties
 • BTW

Optioneel: 
 verlenging met één of meerdere nachten