La Gestione

 1. Photo
 2. Photo
 3. Photo
 4. Photo
 5. Photo
 6. Photo
 7. Photo
 8. Photo
 9. Photo
 10. Photo
 11. Photo

Bekijk regio: Le Marche

Het westen van Le Marche wordt in beslag genomen door de bergketen van de Apennijnen. De hoogste top van de regio is de Monte Vettore (2476 m). Het landschap tussen de hoge bergen en de kust is sterk heuvelachtig. Hier liggen de kleine dorpjes en steden, waar het soms lijkt of de tijd heeft gestaan. De kustlijn van Le Marche is ongeveer 170 kilometer lang. De zand- en kiezelstranden worden hier en daar onderbroken door een woeste rotskust met diepe kloven en ravijnen.

Elk seizoen zorgt ervoor dat de natuur een ander kleur krijgt, de sneeuw schept de mooie winterlandschappen. De lente tooit zich met talrijke wilde bloemen zoals de orchideeën, heel veel zonnebloemen in de zomer, en de herfst betovert het landschap met mooie warme kleuren.
Naast de overweldigende natuur is Le Marche rijk aan Griekse, Romeinse, Middeleeuwse geschiedenis en cultuur. In de stadjes, Urbino, Fermo en Ascoli Piceno zijn tal van musea , paleizen en theaters. Het is ook de regio van Rafael, Rossini en andere kunstenaars.